Введені Європейським союзом санкції щодо Росії вплинули на плани нідерландсько-британської нафтогазової компанії Shell по розробці родовищ у Ханти-Мансійському автономному окрузі.

«Ми бачимо вплив санкцій ЄС і США, запроваджених щодо Росії, як на поточну, так і на плановану діяльність Shell в Росії, включаючи плани розробки родовищ баженовської свити у ХМАО», - йдеться в заяві компанії, цитованій «ИТАР-ТАСС».

У березні 2014 року ЗАТ «Ханти-Мансійський нафтогазовий союз» - спільне підприємство «Газпром нефти» і Shell - отримало право на геологічне вивчення ділянок Юільський-4, Юільський-5 і Південно-Лунгорський-1 у Ханти-Мансійському автономному окрузі.

Паритетне СП повинно було зайнятися новими проектами з розвідки та розробки нафтоносних сланців на території автономного округу.

У липні Shell звернулася до Федерального агентства з надрокористування «Роснадра» із заявою про відмову від права користування двома вуглеводневими ділянками на території Росії.

Нагадаємо, Євросоюз ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» і Об'єднаної авіабудівної корпорації.

Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк Росії», компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій.

Станом на 30 вересня, після завершення засідання Комітету постійних представників ЄС, рекомендації змінити санкції для Росії відсутні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27