У Раді національної безпеки та оборони України спростовують заяву голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути про намір української сторони обміняти Донецький аеропорт на інші території. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони України Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

«Враховуючи те, що Тарута бере участь у виборах народних депутатів, ми це (заяву) розцінюємо як один із елементів виборчої кампанії. Прізвища Тарути серед керівництва РНБО немає. Тільки керівництво РНБО має право приймати рішення про будь-які обміни, переміщення тощо. Аеропорт був, є і залишиться під контролем українських військових», - сказав Лисенко, повідомляє «УНІАН».

Також Лисенко спростував заяву членів незаконних збройних формувань, що вони контролюють 90% території аеропорту, і що він буде захоплений найближчими днями. «Це була їхня доповідь для Кремля», - зазначив Лисенко.

Як повідомляв ForUm, губернатор Донецької області Сергій Тарута підтвердив інформацію про те, що планується обмін донецького аеропорту на території, прилеглі до обласного центру.

Своєю чергою прем'єр-міністр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив, що не веде ні з ким переговорів про обмін тієї частини аеропорту Донецька, де перебувають українські військовослужбовці, на якісь інші території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом