Пораненим учасникам АТО протезування надається безкоштовно, коштом державного бюджету. Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денісова під час круглого столу «Участь громадських об'єднань ветеранів підтримки учасників антитерористичної операції», повідомляє прес-служба міністерства.

Як зазначила міністр, вживається всіх заходів щодо забезпечення ухвалення нормативно-правових актів для реалізації прав і гарантій учасників АТО. «Ухвалено постанову уряду щодо визначення позачергового права постраждалих учасників АТО на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації і надання їх особам з інвалідністю. Крім того, найближчим часом буде прийнято рішення про можливість забезпечення осіб цими послугами за кордоном», - підкреслила Денісова.

Міністр поінформувала учасників круглого столу, що з метою забезпечення соціального захисту учасників АТО внесено зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» й затверджено порядок надання їм статусу учасника бойових дій, що дозволить надалі отримувати гарантовані державою пільги та гарантії.

Для практичної організації роботи з надання допомоги і гарантій учасникам АТО створена Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Денісова звернула увагу на важливу складову фізичного здоров'я - психологічну підтримку учасників антитерористичної операції. З метою забезпечення психологічної реабілітації таких осіб урядом передано в підпорядкування Служби п'ять регіональних центрів соціально-психологічної реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом