В Адміністрації Президента України під головуванням радника Президента з гуманітарних питань Ольги Богомолець відбулася розширена нарада, присвячена стану імунізації населення України. Радник Президента назвала цей стан критичним.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі Глави держави.

«Нам негайно потрібно визначити реальні річні потреби України у вакцинах, провести аналіз наявного ринку, головним чином серед українських виробників медичних препаратів для імунізації, й розробити програму, яка в майбутньому унеможливить ситуації, подібні до сьогоднішньої, коли МОЗ не в змозі закупити і провести вакцинацію, тому що «хтось гальмує продаж». Ці корупційні схеми ми повинні зламати», - заявила Ольга Богомолець.

Рішенням наради доручено підготувати і представити на найближчому засіданні групи аналітичні матеріали про загальнодержавні потреби у вакцинах, перелік виробників імунологічних препаратів, українських виробників, які потенційно здатні швидко налагодити випуск таких препаратів.

Експертному середовищу запропоновано надати законодавчі ініціативи щодо спрощення та прискорення процедури державних закупівель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом