Заступник міністра оборони РФ Микола Панков не заперечує участі російських військових у конфлікті на Донбасі. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Ми звернули увагу на відповідь міністра оборони Росії Миколи Панкова на запит депутата Державної думи РФ Дмитра Гудкова, копія якого з'явилася в мережі», - сказав він.

Перебийніс нагадав, що депутат Держдуми РФ звернувся до заступника з питанням про те, чи справді російські військовослужбовці беруть участь в операціях на сході України.

«Заступник міністра не дав конкретної відповіді практично на жодне поставлене запитання, що, в принципі, не здивувало. Сигналом, який дійсно заслуговує уваги, є те, що він не став прямо заперечувати участь російських військовослужбовців у бойових діях на Донбасі, обмежившись відомою мантрою про те, що Російська Федерація не є стороною конфлікту», - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, Комітет міністрів Ради Європи, який є вищим виконавчим органом міжнародної організації, визнав присутність російських військ в Україні.

У відповідь на це МЗС РФ заявило, що рішення Комітету міністрів Ради Європи від 17 вересня, в якому визнається присутність російських військ в Україні, не має нічого спільного з дійсністю.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24