На безготівковому валютному ринку у вівторок практично не фіксується угод. Про це пише газета «Вести».

«Торги відкрилися номінальними котируваннями: на покупку всі поставили нацбанківський індикатив - 12,95 грн/$, а продажу немає. Була чутка, що начебто хтось зробив одну-дві угоди з 13,4 грн/$, але це поки не підтвердили. Зате є підтверджена інформація по одному з найбільших банків країни, який зранку ходить по міжбанку із заявкою на купівлю в 14,7 грн/$ - але після вчорашнього листа НБУ з погрозами продати йому за цією ціною поки не наважився ніхто. Так що глобально у нас ринку немає», - розповів казначей одного з великих банків.

Нагадаємо, що вчора НБУ розіслав по банківській системі лист, в якому заборонив банкам проводити на міжбанку угоди, завищуючи курс за допомогою схем. Найпопулярнішою останнім часом став продаж долара по 12,95 грн/$, але з додатковою комісією, за допомогою якої реальний курс продажу доводився до 14,50-14,80 грн/$.

За словами банкірів, більшість їх клієнтів подали заявки на аукціон Нацбанку, який призначений на 2 жовтня. «Швидше за все, центробанк постарається повністю задовольнити попит і заспокоїти ринок. Чи вистачить для цього озвучених $200 млн - стане зрозуміло в п'ятницю. Думаю, після нього НБУ візьме паузу - вивчить відкладений попит на валюту. І тільки потім буде приймати рішення щодо проведення нового аукціону», - зазначив у розмові член правління Промінвестбанку Владислав Кравець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163