Вересень 2014 року виявився трагічним з точки зору відтоку коштів з української банківської системи України. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему: «100 днів Гонтарєвої: успіхи та прорахунки нового керівництва НБУ» висловив екс-член Ради Національного банку України Василь Горбаль.

«Головна проблема в тому, що сьогодні взагалі дискредитовано довіру до банків. І сьогодні йдеться не про те, що банківська система не виконує покладені на неї функції кредитування реального сектору економіки, кредитування бізнесу, щоб стати локомотивом відновлення економіки, а навпаки. Ми говоримо про те, що населення і бізнес не задоволені якістю послуг, які надають українські банки. І навпаки, ми маємо відтік коштів з української банківської системи», - акцентував він.

Горбаль зазначив, що хоча офіційної статистики за вересень 2014 року ще немає, про ситуацію можна судити з інформації наданої Валерією Гонтарєвою. «Сама керівник Національного банку Гонтарєва озвучувала, що за половину вересня відтік становив 6,4 млрд грн. Тобто, це більше, ніж у середньому за попередні місяці. Вересень вийшов чомусь надзвичайно трагічним, незважаючи на те, що почалося перемир'я і в телевізійній картинці стало все значно спокійніше», - зауважив банкір.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48