Банківській системі потрібна люстрація, оскільки в Україні девальвація національної валюти за 2014 рік більш ніж утричі перевищила знецінення грошей Сирії. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему: «100 днів Гонтарєвої: успіхи та прорахунки нового керівництва НБУ» висловив голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

«З початку року у нас девальвація 66%. Африканська країна Ганна має 62%. У Сирії, де війна йде більш масштабно - тільки 20%». Це свідчить про те, що потрібно починати люстрацію саме в банківському середовищі», - зазначив він.

За словами Гулея, процедуру люстрації потрібно починати саме з НБУ, щоб прибрати звідти людей, які призвели до того, що ситуація стала погано керованою.

«Є ще такий «веселий» термін - економічний колабораціонізм. Потрібно чітко розуміти, хто працює на економіку держави, а хто - проти. І тих 200 агентів ФСБ, які підвищують курс долара, - я називаю міфічно-мафіозними. Їх ніхто не знає і ніхто не бачив... Процедуру атестації та люстрації потрібно почати саме з НБУ», - додав він.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33