Донецький національний університет України буде проводити свою освітню діяльність у Вінниці, будь-яку роботу від імені внз в Донецьку тимчасово заборонено.

Як повідомили ForUm`у в прес-службі Міністерства освіти і науки, відповідне рішення (наказ МОН від 30.09.2014 р. № 1084) прийнято
після проведення консультацій з керівництвом університету та керівниками органів влади та органів місцевого самоврядування
Донецької області.

«Будь-яку освітню діяльність від імені Донецького національного університету на території міста Донецьк тимчасово заборонено, діяльність фізичних осіб на території (у приміщеннях ДонНУ) без ліцензії на освітню діяльність містить ознаки кримінальних правопорушень і підпадає під дію Кримінального кодексу України», - застерегли у відомстві.

МОН наголошує, що чинним ректором університету є Роман Гринюк, який був легітимно обраний згідно з рекомендацією конференції трудового колективу від 22 листопада 2012 року та з яким укладений контракт № I-20 від 29.11.2012 р.

«Сергій Баришніков є нелегітимно обраним ректором і всі його дії від імені ДонНУ є незаконними і не визнаються керівництвом Міністерства освіти і науки», - зазначили в повідомленні.

Міністерство звернулося до співробітників, аспірантів (докторантів) і студентів, що бажають продовжити працювати або вчитися в університеті, з проханням зареєструватися на сайті https://donnu.mon.gov.ua/ або повідомити керівництву університету будь-яким іншим способом про своє рішення.

Всі працівники внз, які не звільнилися за власним бажанням або звільнилися у зв'язку з військово-політичною ситуацією, проте хочуть продовжувати працювати в університеті, можуть заступити до виконання своїх обов'язків, починаючи з 3 листопада 2014 року.

Студенти університету, які згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів скористалися правом і були «тимчасово допущені до занять в будь-якому іншому вищому навчальному закладі на території України, мають право після завершення І семестру 2014/2015 навчального року та здачі всіх підсумкових заліків та іспитів у II семестрі приступити до занять в Донецькому національному університеті України (з 3 листопада 2014 на території Вінниці), продовжити навчання в навчальному закладі, в якому вони були «тимчасово допущені до занять», пройшовши при цьому повну процедуру переведення з одного вишу до іншого.

«Студенти, які не скористаються одним з варіантів, будуть відраховані з університету на початку II семестру 2014/2015 навчального року як такі, що не розпочали заняття», - поінформували в МОН.

Крім того, відомство вкотре підтверджує свої зобов'язання щодо повного погашення всієї заборгованості з виплати заробітної плати співробітникам університету та налагодження подальшої стабільної виплати, як тільки будуть проведені всі необхідні дії щодо реєстрації університету в новому відділенні Державної казначейської служби України в Києві.

Нагадаємо, 10 вересня ректор Донецького національного університету Роман Гринюк повідомив, що прихильники самопроголошеної Донецької народної республіки захопили внз і призначили в ньому своє керівництво.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт пообіцяв евакуювати університет на територію, підконтрольну Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом