Центральна виборча комісія стурбована різним підходом до оцінки її рішень щодо реєстрації кандидатів у народні депутати з боку судів. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський в коментарі журналістам.

«Велике занепокоєння ЦВК викликали випадки різного підходу до оцінки наших рішень з боку судів. Якщо в 2012 і 2013 роках суди послідовно підтримували практику центрвиборчкому, то під час виборчого процесу у нас є протилежні за змістом рішення судів, які в одних випадках говорять про те, що відмова в реєстрації кандидата - Ред.) за одних і тих самих підстав є правомірною, а в інших випадках відмова, на думку суддів, є неправомірною», - сказав Охендовський.

Він висловив сподівання, що найближчим часом Вищий адміністративний суд України призведе судову практику розгляду відповідної категорії справ у відповідність до тієї, що існувала раніше.

«Закон не змінився, і нам не потрібні революційні підходи з боку судів в оцінці рішень центрвиборчкому», - зазначив голова ЦВК.

Він додав, що це впливає також на утримання виборчих бюлетенів, друк яких на майбутніх виборах ЦВК повинна забезпечити в найкоротші терміни.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом