В 15 містах і районах Донецької області підготовка житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період відстає від встановлених графіків через бойові дії на їхніх територіях. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

Як відзначили в прес-службі, основна проблема, яка стримує підготовку об'єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону - значна кількість зруйнованих будинків. Їх у регіоні 4584. Крім того, пошкоджено 42 котельні.

Також серйозним стримувальним фактором у підготовці області до зими залишається не повністю відновлена робота каналу Сіверський Донець-Донбас. На сьогодні для його відновлення потрібно близько 190 млн грн.

На темпи підготовки до опалювального сезону також впливає несвоєчасне проведення платежів органами Державної казначейської служби України.

«Практично не здійснюються розрахунки за спожиті житлово-комунальні послуги з боку населення, що погіршує фінансовий стан підприємств житлово-комунального господарства», - йдеться в повідомленні.

У Донецькій ОДА зазначили, що початок опалювального сезону буде встановлено по кожному місту та району окремо, при цьому в основному його планується розпочати 15 жовтня.

В цілому, за інформацією прес-служби, ЖКГ Донецької області на 80% готове до зими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом