У Києві з'явиться новий трамвайний маршрут, який забезпечить сполучення площі Тараса Шевченка та вул. Автозаводської зі станцією метрополітену «Оболонь».

Про це заявив радник голови Київської міської державної адміністрації з питань транспорту Олександр Кава, повідомляє прес-служба КМДА.

«Зараз йде підготовка до запуску трамвайного маршруту №17, який з'єднає площу Тараса Шевченка зі станцією метрополітену «Оболонь». Крім того, вже майже завершено капітальний ремонт вагонів, які будуть використовуватися на цій лінії», - сказав він.

Кава пояснив необхідність введення нового маршруту тим, що в останні роки питання зручної транспортної розв'язки на вул. Автозаводська не вирішувалося, незважаючи на активну забудову цього мікрорайону. Новий трамвайний маршрут забезпечить підвезення мешканців району до найближчої станції метро, а також до станції міської електрички «Вишгородська».

«Переконаний, що сполучення на цьому маршруті буде швидким і зручним для пасажирів, оскільки більшість трамвайних колій на цій ділянці прокладено по смугах, відокремлених від загального потоку автомобілів. Сподіваюся, цей маршрут сподобається мешканцям масиву і стане популярним», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом