Жителі сходу України отримали вже майже 13 мільйонів тонн гуманітарної допомоги. Про це заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, повідомляє прес-служба відомства.

«Починаючи з початку переміщення людей з районів проведення АТО і тимчасово окупованої території АР Крим, за дорученням уряду України була розпочата доставка гуманітарних вантажів всіма регіонами країни, куди тимчасово були переміщені люди. Державна служба України з надзвичайних ситуацій здійснювала координацію і організовувала перевезення вантажів до місця призначення», - повідомив голова ДержНС.

Він зазначив, що на сьогодні, в регіони України вже доставлено 13 млн 817 тис. тонн гуманітарного вантажу. Люди отримали понад 1 млн 600 тис. кг продуктів харчування, 318 тис. одиниць медикаментів і медичних засобів, понад 139 тис. комплектів одягу, 48 тис. гігієнічних наборів та 4600 шт. засобів обігріву. Також внутрішньо переміщені особи отримали грошову допомогу в обсязі понад 11млн грн та іншої допомоги на суму майже 485 тис. грн.

Як підкреслив голова служби, крім перевезення та розвантаження вантажу, рятувальники доправляли ще й власні гуманітарні вантажі, які збирали співробітники Служби порятунку з усіх куточків України. Так, загалом українські рятувальники доправили для людей майже 950 тис. тонн допомоги.

«Допомогу людям надають усі небайдужі українські рятувальники і міжнародні волонтерські організації, місцеві органи влади та інші органи. Такі гуманітарні вантажі будуть продовжувати курсувати по всій території України, щоб забезпечити людей всім необхідним», - сказав Бочковський.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними прес-центру ООН, станом на 29 вересня в Україні офіційно нараховується 295 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом