Росія очікує від України ухвалення документа про відстрочення застосування угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, хоча вважає документ, прийнятий раніше радою Європи, юридично достатнім, заявив у понеділок журналістам глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.

«Європейська комісія випустила такий документ, в юридичному сенсі цього цілком достатньо, але політично дуже важливо було б, щоб Україна такий документ зробила. Ми чекаємо принаймні від українських колег такого рішення», - сказав Улюкаєв, говорячи про постанову ради Євросоюзу про відстрочення застосування угоди про зону вільної торгівлі, повідомляє РІА «Новости».

За словами Улюкаєва, імплементація з листопада Києвом Угоди про асоціацію з ЄС «абсолютно повністю співвідноситься з попередніми домовленостями РФ, Єврокомісії та України з цього питання.

Міністр також зазначив, що це не стосується тарифів. «Що стосується тарифів, не набирає чинності до 31 грудня 2015 року», - зазначив він. При цьому Улюкаєв не уточнив, про які саме тарифи йде мова.

Нагадаємо, 29 вересня Рада ЄС схвалила застосування більшої частини Угоди про асоціацію з Україною з 1 листопада, крім розділу про створення зони вільної торгівлі, який набуде чинності 1 січня 2016 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом