Євросоюз залишить без змін санкції проти Росії, запроваджені у зв'язку з ситуацією на Україні. Про це заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер в понеділок, 29 вересня.

«Все залишиться таким же, яким було узгоджено і прийнято на європейському рівні», - заявив Шефер.

«Ми ще не досягли точки, коли можна було б сказати, що ми можемо послабити наші зусилля», - додав він.

За словами представника МЗС, подальша доля санкцій буде залежати від розвитку подій на Донбасі: можливо як подальше посилення штрафних заходів, так і скасування попередніх обмежень. Ситуація на сході України далека від нормалізації, навіть після оголошення перемир'я поранені і загиблі були у обох сторін, зазначив Шефер. За його словами, Москва також повинна брати участь в реалізації мирного плану на сході України. Рішення на рівні країн ЄС буде прийматися після більш точного аналізу ситуації, підкреслив представник МЗС ФРН, повідомляє DW.

Нагадаємо, Євросоюз ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» і Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК). Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк Росії», компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій.

16 вересня Канада запровадила чергові санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21