Лефортовський суд Москви продовжив до 11 січня 2015 року термін утримання під вартою українського режисера Олега Сенцова, обвинуваченого в підготовці терактів в Криму. Про це сказала прес-секретар суду, повідомляє РІА «Новости».

«Суд задовольнив клопотання слідства про продовження Сенцову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ще на три місяці», - сказала вона.

Як повідомляв ForUm, у рамках робочого візиту до США прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Генерального секретаря Пан Гі Муна з проханням до ООН допомогти звільнити Надію Савченко і Олега Сенцова.

Сенцова і ще трьох громадян України співробітники ФСБ Росії затримали у травні в Криму. Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка і Олега Сенцова звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті і Севастополі. ФСБ Росії називає їх активістами «Правого сектора», однак українська організація це спростовує.

27 червня в генпрокуратурі РФ заявили, що підстав для зміни запобіжного заходу і припинення кримінального переслідування Сенцова і Кольченка, затриманих у Криму, прокуратура не вбачає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом