У введенні в Україні примусової трудової повинності у разі воєнного стану немає сенсу. Таку думку в коментарі ForUm`у висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Арсеній Яценюк перед виборами хоче показати, який він мачо. Показати, що він може не тільки чужих, а не своїх дітей посилати на війну, але і вводити примусову трудову повинність у разі введення воєнного стану. Але його у нас немає, і навряд чи буде введено, тому ніякого сенсу в таких рішеннях немає. Сенс тільки один - показати, який він рішучий борець з сепаратизмом», - вважає Погребинський.

На уточнювальне запитання про те, чому для українців, яких в разі введення воєнного стану залучать до громадських робіт, не передбачені компенсації, політолог відповів: «Якщо введуть воєнний стан, тоді вже не до компенсацій буде. Не пам'ятаю дослівно закон про військовий стан, але там є пункт про те, що у вас можуть відібрати автомобіль, житло щодо для військових цілей. Воєнний стан - це страшна річ. Не дарма наш президент впирається і не хоче його вводити. А Яценюк готовий шашкою махати, розуміючи, що воєнного стану не буде».

Нагадаємо, що Кабмін прийняв зміни щодо виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного часу.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67