Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Анн Брассер заявляє, що криза в Україні є прикладом загрози правам людини.

Про це вона заявила на пленарному засіданні ПАРЄ у Страсбурзі.

«Криза в Україні - приклад загрози правам людини, нагадування про те, що ПАРЄ має відігравати важливу роль у встановленні міцного демократичного миру, через діалог, співпрацю. Саме таке завдання ставили перед нами засновники цієї організації. І сьогодні воно актуальне, як ніколи», - сказала Брассер, відкриваючи пленарне засідання.

Президент ПАРЄ повідомила, що зустрічалася з головою Держдуми РФ Сергієм Наришкіним і головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим з метою «збереження каналів зв'язку», передає «УНІАН».

«Домовленість про припинення вогню - це іскра надії, але необхідно вирішити гуманітарну, людську, правозахисну кризи, які стали наслідком цієї кризи в Україні. Жодне порушення не повинно залишатися безкарним, і має бути ефективне, дієве, прозоре розслідування цих злочинів», - зазначила Брассер.

Учасники засідання на її прохання вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у різних конфліктах, у тому числі в Україні.

Нагадаємо, сьогодні у Страсбурзі відкрилася осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом