Чергової серії ударів по бойовиках 27 вересня вночі завдали сили міжнародної коаліції на чолі зі США.

Як передають сирійські ЗМІ, бомбардування було проведене по позиціях «Ісламської держави», «Джебхат ан-нусра» («Фронт перемоги») та інших радикалів у пустельному районі Ель-Хамад на схід від міста Пальміра. Радикали зазнали втрат у живій силі та техніці.

Пальміра - одне з найбагатших міст античності, воно розташоване за 240 км на північний схід від Дамаска в Сирійській пустелі. Визнане ЮНЕСКО пам'ятником Світової спадщини, Пальміра є одним із кращих прикладів давньогрецької архітектури, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Головними цілями США та їхніх союзників в Іраку і Сирії є позиції терористичних угруповань «Ісламська держава» (ІД), «Хорасан» і «Джебхат ан-нусра». Удари завдаються по командних пунктах, скупченнях живої сили і техніки, таборах підготовки бойовиків в Іраку та Сирії. У середу бомбардувань зазнали нафтопереробні підприємства, які використовувалися ІД з метою фінансування своєї діяльності.

Як раніше повідомляв ForUm, як мінімум 14 бойовиків і 5 мирних жителів загинули внаслідок авіаударів США і низки арабських країн по позиціях терористичного угруповання «Ісламська держава» на північному сході Сирії в ніч на четвер, 25 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31