Чинна влада ще раз продемонструвала свою нездатність підготовки та проведення опалювального сезону в Україні, сказано в заяві «Опозиційного блоку».

Це неефективний і дилетантський уряд, який не вміє відстоювати інтереси країни. Треба правильно складати контракти. Це головна причина зупинки реверсного постачання через територію Угорщини. І нема чого після цього шукати винних. Головний винуватець - чинна влада, її некомпетентність та відсутність елементарних знань в енергетиці.

Складається таке враження, що влада свідомо руйнує економіку промислових регіонів, штучно вбиває і без того низький рівень життя мешканців цих областей.

Владу більше цікавлять вибори і власні політичні амбіції, ніж підготовка до зими.

У підсумку - початок опалювального сезону під загрозою зриву. Мільйони українців будуть взимку з холодними батареями. І уряд, схоже, не хвилює, що у людей є маленькі діти і важко хворі люди похилого віку. Відрив від реальності й небажання домовлятися з головним постачальником газу в Україну веде нашу країну до енергетичної катастрофи.

Ми вважаємо, що уряду необхідно припинити огульні необґрунтовані звинувачення українських партнерів як на Заході, так і на Сході. Вчіть матчастину, основи дипломатії та міжнародних відносин! Не ганьбіть Україну на весь світ.

Влада повинна негайно зайнятися своїми прямими обов'язками з підготовки до опалювального сезону. Інакше Україна може виявитися не лише на межі замерзання, але й в повній міжнародній ізоляції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом