Глава міністерства закордонних справ Казахстану Ерлан Ідрісов наголосив на необхідності недопущення подальшої ескалації протистояння і взаємних санкцій між країнами Заходу та Росії, у той же час висловившись за мирне врегулювання конфлікту в Україні.

«У своєму виступі Е. Ідрісов висловив стурбованість тим фактом, що криза в Україні призвела до численних жертв серед населення, взаємного накладення санкцій. Міністр зазначив, що Казахстан підтримує мирні ініціативи, спрямовані на якнайшвидшу деескалацію конфлікту, в тому числі за допомогою Мінських угод. Він також наголосив на необхідності недопущення подальшої ескалації протистояння і взаємних санкцій між країнами Заходу та Росії й закликав до пошуку рішень проблем та розбіжностей неконфліктними способами», - йдеться в повідомленні прес-служби зовнішньополітичного відомства Казахстану.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський союз ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» та Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК).

Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк» Росії, компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20