Росія не бере участь у переговорах про реалізацію режиму припинення вогню на сході України, йдеться в коментарі міністерства закордонних справ Росії, розміщеному на офіційному сайті МЗС РФ, з приводу появи в ЗМІ повідомлення про те, що «нібито у Донецькій області проходить якась зустріч російських і українських військових за визначенням «буферної зони між позиціями ДНР і ЛНР і українською стороною».

«У зв'язку з цим зазначаємо, що всі питання, пов'язані з реалізацією режиму припинення вогню, обговорюються між представниками української сторони та представниками окремих районів Донецької та Луганської областей», - зазначають у російському зовнішньополітичному відомстві.

«Роль російської сторони як члена контактної групи полягає в тому, щоб у взаємодії з місією ОБСЄ надавати цьому процесу необхідного сприяння», - сказано в повідомленні МЗС РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, у прес-центрі АТО повідомили, що на Донбасі 26 вересня о 08.00 розпочала свою діяльність робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін. Згідно з повідомленням, до складу центру увійшли представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ і 76 військовослужбовців Збройних сил РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом