Позачерговий XII з'їзд суддів України визнав неможливою повноцінну роботу судів в окремих зонах проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться в резолюції з'їзду, яку зачитав голова редакційної комісії з'їзду суддя Вищого адміністративного суду Олексій Муравйов.

«Визнати, що здійснення незалежного правосуддя в окремих зонах проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей є неможливим»,- заявив Муравйов.

У резолюції йдеться, що таке рішення прийнято у зв'язку з загрозою життю суддів та працівників суду, повідомляє «РБК-Україна».

Крім того, в резолюції йдеться про необхідність доручити Раді суддів України звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо негайного вжиття заходів щодо термінового вирішення питання зміни місцерозташування судів, розташованих у зоні проведення антитерористичної операції, де не можуть бути забезпечені гарантії незалежності судочинства та переведення суддів за їх згодою в інші суди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33