Проти Арсенія Яценюка зіграла спроба здаватися близьким до народу. Таку думку ForUm`у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності народний депутат Андрій Пінчук, коментуючи скандал, що розгорівся в ЗМІ у зв'язку з тим, що Яценюк зупинився в одному з найдорожчих готелів Нью-Йорка.

«Зрозуміло, що всі показові дії - бюджетні польоти, їжа в закусочних та інше - це одне. А реальність - інше. По-перше, Яценюк бідно ніколи не жив. Він, будучи в опозиції, ходив з охороною, їздив на дорогих автомобілях, літав приватними літаками. По-друге - сьогодні він прем'єр-міністр», - зазначив він.

Парламентарій упевнений, що проти Яценюка зіграла його спроба створити образ людини, що живе в простоті. «Вони проводять піар: мовляв, дивіться, як ми близькі до народу. Вони, приходячи до влади, заявляють, що їх попередники загрузли в шикарному житті, корупції. Але сьогодні вони нічого не хочуть міняти. І це стосується не тільки Яценюка. Як були олігархи в списках, так і залишаються. Як продавалися місця, так і продаються. Їх слова розходяться з дією. І відбуваються жахливі події: люди гинуть, економіка руйнується».

«Але об'єктивно вищі держчиновники не повинні бути жебраками. Яценюк приїжджав як офіційна особа України, не у своїх справах, а в державних. Він повинен був жити в нормальних умовах, дотримуватися заходів безпеки», - зазначив Пінчук.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30