Україна розраховує в п'ятницю в ході тристоронніх переговорів з ЄС і РФ досягти компромісу, сподівається купувати російський газ за європейською спотовою ціною, заявив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан перед початком переговорів.

«Ми б хотіли сьогодні досягти компромісу», - сказав він.

Продан зазначив, що Україна розраховує домовитися про справедливу ринкову ціну на газ. «Ця ціна, яка складається на європейських хабах, на європейських ринках», - пояснив він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, 26 вересня в Берліні повинні відбутися переговори, в ході яких буде обговорюватися питання поставок російського газу в Україну. Зустріч представників Києва та Москви буде координувати єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак перед початком Берлінської зустрічі заявив, що представники Російської Федерації, Європейської комісії та України на переговорах у Берліні 26 вересня розглянуть питання щодо забезпечення погашення заборгованості України за поточними контрактами, умови проходження зими і надійність транзиту газу в Європу. При цьому Еттінгер зазначив, що у випадку, якщо мова на сьогоднішніх тристоронніх переговорах по газу між Україною, Росією і ЄС буде йти лише про газ, то проміжний компроміс може бути досягнутий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом