У розпал передвиборної кампанії лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк був помічений з величезною кількістю охорони і довгим автокортежем. «Вести» дізналися ексклюзивні подробиці роботи сек'юріті політика.

«Днями наші кореспонденти зустріли прем'єр-міністра біля Дипломатичної академії в центрі Києва. Там він виступав на відкритті засідання Ради міністрів Енергетичного співтовариства. Після закінчення своєї промови Арсеній Петрович поспішив на вихід, а за ним пішли двоє особистих охоронців. Один із них тримав над головою чиновника парасольку. На ґаночку Яценюка чекали ще кілька сек'юріті, а також водії на автомобілях, припаркованих впритул до дверей. У всіх охоронців були навушники, а в рукавах - мікрофони для зв'язку між собою. Як тільки машина з особою, яку охороняють, рушила з місця, за нею поїхала низка авто супроводу. Того дня політик пересувався на службовому «Мерседесі», за ним слідували чорний мікроавтобус «Фольксваген» з тонованими вікнами і седан тієї ж марки», - пише видання.

«На бусику їздить мобільна група державної охорони, яка за законом належить прем'єру. Зазвичай там сидить людини чотири-п'ять, - розповідає анонімно охоронець ВІПів, який колись працював у Яценюка. - На легковику супроводжують даішники, і нехай нікого не бентежить, що номери не сині, а звичайні. Так вони маскуються серед потоку автомобілів».

За словами співрозмовника газети, ще дві машини автоінспекції приєднуються до кортежу пізніше на шляху маршруту. У підсумку виходить, що прем'єра супроводжують близько десятка охоронців і чотири машини.

Як розповів екс-охоронець Арсенія, під час виборів Яценюк вважає за краще з'являтися на людях без пафосу: «Якщо їде з-за міста, то двома «Мерседесами». До речі, його особистий 221-й - повністю броньований, дорогий. А вже у Києві пересідає на звичайний мікроавтобус, який підвозить його на мітинг чи публічну зустріч. Так і своїх охоронців він просить триматися від нього подалі, не миготіти у виборців перед очима».

Як нагадує газета, щоб підкреслити свій аскетизм у виборі засобів пересування, державний діяч намагається літати економ-класом. В Інтернеті регулярно з'являються нібито випадкові фотодокази того, як Яценюк сам вантажить ручну поклажу або сидить у залі очікування з простими смертними.

Терезія Яценюк, а також дочки політика Христина і Софія також перебувають під наглядом держохорони. Але, крім цього, як вдалося дізнатися «Вестям», останнім часом Арсеній Петрович посилив контроль за безпекою сім'ї. «З дружиною шефа працюють тільки ті, кого вона особисто схвалила... Одні їздять з нею, а інші проводжають і зустрічають дівчаток зі школи», - каже джерело.

Цікаво, що саме Яценюк завжди боровся з кортежами в Кабміні. Це він після скандального відео, на якому глава МВС Арсен Аваков їде у супроводі охорони та з мигалками, заявив: «Я сподіваюся, що це був останній сюжет у ЗМІ щодо пересування кортежами» - і пригрозив колегам, щоб такого більше не повторювалося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92