Військові частини та з'єднання Східного військового округу, Тихоокеанського флоту, Військово-повітряних сил, Далекої і Військово-транспортної авіації та Повітряно-десантних військ повертаються в місця постійного базування з навчань «Схід-2014». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Росії.

Навчання «Схід-2014» почалися 19 вересня, у них взяли участь понад 155 тис. військовослужбовців, близько 8 тис. одиниць озброєння та військової техніки, у тому числі 4 тис. бойових броньованих машин, 632 літаки та 84 кораблі.

Війська відпрацювали механізм перекидання сил у райони призначення, взаємодію у складі міжвидового угруповання військ, виконали вправи бойових стрільб оперативно-тактичними ракетними комплексами, крилатими ракетами сухопутного, морського й авіаційного базування.

Розіграш практичних епізодів дій військ проходив на кожному етапі проведення навчальних операцій із захисту морського узбережжя і приморської острівної зони, а також у ході спільних дій сухопутних та морських угруповань військ на полігонах острова Сахалін, півостровів Камчатка, Чукотка, у Південній частині Примор'я і морських полігонах Камчатського та Приморського районів.

Ряд військових з'єднань були перекинуті із заходу Росії на Далекий схід, пройшовши при цьому шлях в 6 тис. км.

Уході навчань екіпажі стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95МС виконали успішні пуски крилатих ракет повітряного базування по наземних цілях на полігоні Кура (Камчатський край).

Бойові розрахунки з'єднання ракетних військ та артилерії Східного військового округу виконали пуски ракет оперативно-тактичним комплексом «Іскандер-М».

Корабельним угрупованням Тихоокеанського флоту були проведені пуски крилатих ракет з двох атомних підводних крейсерів і гвардійського ракетного крейсера «Варяг» по реальних мішенях (призначена до утилізації плавказарма «Тугур»), що імітують надводні кораблі умовного противника.

Вперше на острові Врангеля (Чукотський автономний округ) була проведена парашутна висадка розвідувальних груп.

Нагадаємо, Канада звинуватила російську авіацію в провокаціях під час навчань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26