У Києві співробітника прокуратури Київської області викрито під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 40 тисяч гривень. Про це повідомляє управління зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Наприкінці липня 2014 слідчий прокуратури Київської області, який розслідував факт незаконної видачі 17 державних актів на право власності на земельні ділянки в одному з районів Київської області, зобов'язав колишнього голову цієї райдержадміністрації передати неправомірну вигоду в сумі 40 тис. грн за непритягнення до кримінальної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, колишній голова зазначеної райдержадміністрації 24 вересня через посередника-адвоката передав для слідчого 40 тис. грн, які були заздалегідь ідентифіковані.

Слідчого затримано безпосередньо після передачі грошових коштів.

Триває досудове розслідування за ч.1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, санкція останньої передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28