У Міністерстві закордонних справ Єгипту звинуватили президента Туреччини Тайіпа Ердогана в підтримці і фінансуванні терористичних угруповань на Близькому Сході.

Про це єгипетське зовнішньополітичне відомство заявило слідом за критикою турецьким лідером глави Єгипту Абдель Фаттаха ас-Сісі, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Так, виступаючи на спільному засіданні 69-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, президент Туреччини Тайіп Ердоган розкритикував Всесвітню організацію за ігнорування порушення демократичних прав в Єгипті, де був повалений законно обраний президент Мухаммед Мурсі.

Єгипетське МЗС, своєю чергою, жорстко відреагувало на слова турецького президента, назвавши їх «нападками на великий єгипетський народ і революцію 30 червня».

«Не дивно, що брехня і наклеп виходять з вуст президента Туреччини, який прагне внести смуту й посіяти ворожнечу в регіоні Близького Сходу, підтримуючи як політично і фінансово, так і надаючи притулок терористичним угрупованням», - йдеться в заяві МЗС Єгипту.

Крім цього, виступ Ердогана вплинув і на порядок запланованих двосторонніх зустрічей між дипломатами двох країн. Так, як зазначається в тій же заяві МЗС, «через неприховане втручання у внутрішні справи Єгипту», шеф єгипетської дипломатії Самех Шукрі відмовився зустрічатися зі своїм турецьким колегою Мевлютом Кавусоглу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18