Якщо розслідування злочинів «спустять на гальмах», депутатів уже не в сміттєві баки люди кидатимуть, а почнуть убивати. Про це Forum'у заявила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич, коментуючи інформацію про розписку народного депутата Віталія Грушевського в тому, що він отримав 50 тисяч доларів для виведення 5-7 народних депутатів із фракції ВО «Свобода», яка опинилася в розпорядженні ЗМІ.

«Таких розписок дуже багато, і це тільки знайдені в Межигір'ї. Якби попорпалися у кабінетах того ж Сергія Льовочкіна, думаю, знайшли б куди більше цікавих розписок. Ще питання - куди поділися документи з Київради?» - заявила вона.

Бабич підкреслила, що ця справа повинна бути розслідувана, а винні - покарані.

«Але підозрюю, що справа може бути спущена на гальмах. Зрозуміло, що Льовочкін зараз намагається повернутися в політику. А політика у нас дуже тісно пов'язана з бізнесом. Бізнесмени завжди диверсифікують ризики - розкладають яйця в різні кошики, щоб бути на плаву. Це глибока системна проблема, яку неможливо вирішити миттєво. Але такі справи можна доводити до кінця з допомогою журналістів, які дають інформаційний поштовх розслідуванню. Адже людей з минулого багато: вони просто занесли кеш і знову у владі», - впевнена експерт.

Бабич наполягає, що це небезпечна тенденція. «Народний гнів вимагає змін. Люди втомилися від кеша, корупції. Вони вимагають продовжувати розслідування. Якщо цього не зробити - піде нова хвиля протестів, але вже набагато жорсткіша», - попередила вона.

«Депутати, політики сьогодні стали доторканними. Поки що їх викидають у сміттєві баки. Скоро стануть бити. Коли люди побачать, що це ні до чого не призводить, що ситуація тільки погіршується. Нагадаю, багато хто у нас вже знає, що таке зброя і воєнні дії. Вони чітко ділять все на чорне і біле, справедливе і несправедливе, хороше і погане. Це небезпечна ситуація. Якщо не доводити розслідування кінця, і за цим, і за іншими випадками - депутатів просто почнуть убивати. І це може трапитися дуже скоро, на жаль», підсумувала Бабич.

Нагадаємо, активісти Євромайдану «викинули» народного депутата Віталія Грушевського в сміттєвий бак, а також передали журналістам розписку, згідно з якою народний депутат Віталій Грушевський взяв у екс-президента Віктора Януковича гроші на підкуп депутатів із ВО «Свобода».

Крім того, на розписці є відмітка з ініціалами «С.Л». Журналісти «17 каналу» стверджують, що мова може йти про Сергія Льовочкіна, а також, що проведена судова експертиза підтвердила справжність підпису Грушевського. Розпочато кримінальне провадження, а інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105