У Львові виготовили самохідну радіокеровану установку, яку можна використовувати в зоні антитерористичної операції на сході України.

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії України.

«Всюдихід обладнаний електричним приводом постійного струму, що живиться від акумуляторів. У ньому передбачене радіокероване дистанційне керування. Установка призначена для застосування в екстремально складних умовах, у тому числі може використовуватися військовими підрозділами Національної гвардії, ЗСУ, ДержНС», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, на всюдиході також можуть встановлюватися камери зовнішнього спостереження, обладнання для розвідки цілей, обладнання для виконання завдань у недоступних і небезпечних для життя та здоров'я людини місцях.

Разом із тим, всюдихід може послужити засобом для переміщення, доставки військового обладнання до місця призначення, або знешкодження замінованих об'єктів, або виконувати рятувальні роботи й завдання з охорони режимних об'єктів без участі людини.

Без зарядки всюдихід може переміщатися шість годин, запас автономного ходу можна наростити до десяти, якщо поставити більш потужні акумулятори. У той же час, є три канали зв'язку - провідний, Wi-Fi і захищений радіоканал, який може працювати на відстані до 5 км

Наразі установка проходить тестові випробування в різних складних рельєфних умовах з подальшими випробуваннями на спеціалізованих полігонах за участю військових фахівців.

Крім цього, згідно з повідомленням, вартість цієї розробки набагато нижча від вартості американських аналогів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37