Голова Міністерства закордонних справ Японії Фуміо Кісіда оголосив про можливість перегляду санкцій щодо Росії.

Так, щоб санкції були переглянуті, Москва, за словами пана Кісіди, повинна зробити «активні кроки для мирного вирішення кризи в Україні».

«Росія повинна, згідно з угодою про перемир'я, повністю поважаючи суверенітет України та її територіальну цілісність, зробити конструктивні дії, спрямовані на мирне розв’язання ситуації»,- сказав глава МЗС Японії, повідомляє «Комерсант».

Перші обмеження щодо Москви Токіо запровадив ще навесні. У березні були призупинені переговори про пом'якшення візового режиму. Одночасно японська влада відклала початок переговорів ще стосовно двох угод - про інвестиційне співробітництво і запобігання військовій діяльності в космосі. У квітні японський уряд оголосив заборону на видачу віз 23 російським чиновникам. А 5 серпня Токіо оголосив список громадян Росії та України, причетних, за версією японського уряду, до розпалювання кризи в Україні. До чорного списку тоді потрапили 40 чиновників із Криму, самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, а імпорт кримських товарів до Японії був заборонений.

Нагадаємо, востаннє санкції були розширені 24 вересня. Вони стосувалися обмеження на ввезення в Росію зброї та технологій, а також на операції з цінними паперами п'яти російських банків - Сбербанку, ВТБ, Внєшекономбанку, Газпромбанку, Россільгоспбанку (на ці ж банки поширюються санкції, раніше запроваджені ЄС та США).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27