Народні депутати не хочуть ухвалювати зміни до Податкового кодексу з особистих причин. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Мотиви (небажання нардепів розглядати зміни до Податкового кодексу. - Ред.) можуть бути різні. У Раді багато лобістських інтересів. Коли йдеться про зміни податкової системи, звичайно ж, може бути опір. Найімовірніше, тут є загрози для бізнесу окремих депутатів, бізнес-політичних груп, тому вони і чинять такий непрямий опір цим змінам», - зазначив політолог.

Саме з цієї причини, на думку Фесенка, необхідно змінювати склад парламенту.

«Необхідні перевибори. Якщо у нас залишиться ця Верховна Рада, то це законодавче «болото» створюватиме проблеми в діяльності уряду», - пояснив він.

Також політолог наголосив, що змінювати українське податкове законодавство треба, однак, наскільки спрацюють ініціативи нинішнього прем'єр-міністра, - поки невідомо.

«Є ризики, яких Яценюк не приховує. Ці зміни в чомусь носять вимушений характер. Однак це елементи податкової реформи, і щось подібне треба робити. Доцільність цих змін існує, наскільки вони спрацюють - покаже практика», - підсумував Фесенко.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом