Державна міграційна служба України розробила проект наказу, яким буде затверджено порядок видачі довідки про місцеперебування кримчан на материковій Україні. Про це повідомляє прес-служба ДМС.

Як зазначили у відомстві, наказ розроблено згідно з нещодавно внесеними Верховною Радою України змінами до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Передбачається, що довідка видаватиметься громадянам, зареєстрованим на території Криму, в день звернення й на підставі паспорта громадянина України або іншого документа, до якого вносяться відомості про місце проживання та письмової заяви.

У довідці буде зазначена адреса, за якою громадянинові може бути вручена офіційна кореспонденція. При цьому відомості (відмітка) про місцеперебування такої особи вноситися в його паспорт не будуть.

У ДМС підкреслили, що зараз проект наказу поданий на підпис міністрові внутрішніх справ України. Після затвердження наказ у встановлений термін буде спрямований на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Видавати довідки міграційна служба зможе лише після офіційного опублікування зареєстрованого в установленому порядку наказу.

Для отримання зазначеної довідки кримчанам потрібно буде звертатися в територіальні підрозділи ДМС України за місцем перебування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22