Європейська економіка, що наразі перебуває у стані стагнації, в незначній мірі постраждала від взаємних санкцій, введених проти один одного Заходом і Росією в конфлікті навколо України. Таку думку висловив глава Європейського центробанку (ЄЦБ) Маріо Драгі.

Він закликав уряди країн єврозони подбати про виконання структурних реформ, щоб закласти основу для економічного зростання, повідомляє DW.

Глава ЄЦБ обіцяв і надалі вживати всіх необхідних геополітичних заходів для боротьби зі стагнацією і загрозою дефляції. У другому півріччі, за словами Маріо Драгі, очікується помірне зростання економіки завдяки вжитим останнім часом заходам щодо стимулювання кон'юнктури.

Нагадаємо, 7 серпня РФ ввела продуктове ембарго щодо продукції ряду держав. У санкційний список увійшли продукти з США, ЄС, Канади, Австралії і Норвегії. До ввезення були заборонені: м'ясо великої рогатої худоби, свинина, м'ясо свійської птиці, м'ясо солоне, сушене чи копчене, риба і ракоподібні, молюски, молоко і молочна продукція, сири, сир на основі рослинних жирів, ковбаси і аналогічні продукти з м'яса, овочі, коренеплоди, фрукти і горіхи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом