Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на зустрічі під час сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку підкреслили необхідність виконання всіх пунктів Мінських домовленостей про врегулювання ситуації на сході України. Про це сказав представник Держдепартаменту США, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«У ході 40-хвилинної зустрічі держсекретар Керрі і міністр Лавров обговорили Україну і важливість повного і належного виконання всіх аспектів 12 пунктів Мінських домовленостей про припинення вогню», - сказав американський дипломат.

За його словами, глави зовнішньополітичних відомств США та Росії обговорили також боротьбу з угрупованням «Ісламська держава» в Іраку і Сирії. Крім того, вони обмінялися думками з приводу переговорів п'яти постійних членів Ради Безпеки ООН і Німеччини з Іраном про її ядерну програму.

Як повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом