Вашингтон готовий зняти обмежувальні заходи щодо Російської Федерації, якщо Москва змінить свій курс в контексті ситуації в Україні, заявив 24 вересня президент США Барак Обама.

«Угода про припинення вогню в Україні дає шанс вийти на шлях дипломатії та миру. Якщо Росія стане на цей шлях, то ми готові скасувати наші санкції», - сказав Обама в ході виступу на 69-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

При цьому американський президент зазначив, що в такому разі США також будуть готові знову співпрацювати з Росією в питанні врегулювання спільних викликів».

При цьому, за словами Обами, в минулі роки Вашингтону і Москві вдавалося співпрацювати з цілого ряду проблем, і якщо «Росія змінить свій курс, то США знову готові розвивати співпрацю», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Обама також заявив про те, що вжиті РФ останнім часом кроки в Україні змінили світовий порядок.

«Крим був анексований проти бажання уряду в Києві», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом