Великобританія може посилити санкції проти Росії в разі ескалації конфлікту на сході України. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявив депутат парламенту Великобританії, голова спеціального комітету з культури, ЗМІ і спорту Палати громад Джон Віттінгдейл.

«Думаю, ми повинні посилювати санкції, аби чітко дати зрозуміти - якщо вони (влада Росії. - Ред.) не будуть виконувати всі умови, якщо вони не підуть із сходу України, не відпустять заручників - то вони будуть мати більш серйозні санкції», - зазначив депутат, повідомляє «РБК-Україна».

У той же час він зазначив, що вважає раніше введені санкції ефективними, адже вони вже впливають на російську економіку і рубль.

Нагадаємо, Євросоюз 12 вересня ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» і Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК). Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк Росії», компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій. Крім того, Норвегія приєднається до прийнятого 12 вересня пакету санкцій Євросоюзу проти Росії. Сьогодні, 24 вересня, санкції проти РФ також розширила Японія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34