У Міністерстві закордонних справ Росії розчаровані запровадженням чергових санкцій з боку Японії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Росії.

«Розчаровані оголошенням Токіо 24 вересня нових обмежувальних заходів стосовно Росії. Рішення японського уряду виглядає нелогічно у світлі досягнення 5 і 19 вересня мінської контактною групою конкретних домовленостей щодо забезпечення режиму припинення вогню на південному сході України», - йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ наголосили, що розглядають санкції як чергове свідчення нездатності японської сторони самостійно вибудовувати зовнішньополітичну лінію.

«Наша позиція незмінна - односторонні санкції нелегітимні, ніколи не досягають своєї мети, а лише ведуть до зростання напруженості у міжнародних відносинах. На цьому тлі виникає природне запитання, як в Токіо уявляють собі практичну реалізацію трансльованого нам настрою японського керівництва на подальший розвиток діалогу з Росією? Як в таких умовах обговорювати наявні питання у двосторонніх відносинах, вирішення яких прем'єр-міністр С. Абе в даному днями телекомпанії «NHK» інтерв'ю назвав таким, що відповідає інтересам Японії? Відповідь на ці питання для нас очевидна: запроваджуючи під зовнішнім тиском антиросійські санкції, Токіо завдає шкоди насамперед власним геополітичним позиціям і направляє невірний сигнал своїй бізнес-спільноті», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, уряд Японії розширив санкції щодо Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28