Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» чекає у листопаді постачання з Росії останньої цього року партії палива для українських атомних електростанцій. Про це журналістам у Києві заявив президент ДП НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.

«Якщо говорити про паливо з РФ, то у нас цього року було заплановано 12 поставок палива. Десять із них були поставлені згідно з графіком і дві поставки ми ще очікуємо у листопаді місяці. І ми сподіваємося, що ніякого форс-мажору не станеться, і ми ці поставки здійснимо», - заявив Недашковський.

«Контракт з Росією у нас передбачений на термін служби наших атомних енергоблоків, тому у нас контракт досить тривалий і з точки зору нормативно-правової, ми забезпечені паливом для всіх наших енергоблоків. Сподіваємося, що ніяких форс-мажорів не буде і, в тому числі, ніякі ось ці воєнні дії не стануть на заваді реалізації цього контакту», - додав він, повідомляє «РБК-Україна».

Він також розповів, що «Енергоатом» працює в рамках чотирьох контрактів у сфері постачання палива. «Два - це постачальники палива, російська компанія ТВЕЛ, а також японська та американська компанія Westinghouse. Паливо йде за всіма відповідними графіками і ми на сьогодні не маємо жодних проблем», - зазначив він.

Від Westinghouse «Енергоатом» наприкінці 2014 р. очікує постачання модернізованого доопрацьованого палива вдосконаленої конструкції.

Нагадаємо, заступник голови спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, член бюджетного комітету, народний депутат Павло Різаненко заявляв, що Верховна Рада не підтримає пропозицію уряду виставити на продаж 40 -1% акцій НАЕК «Енергоатом».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62