У закладах судово-медичної експертизи чотирьох прилеглих до зони АТО областей перебуває більш ніж тисяча тіл загиблих, 552 з яких наразі не ідентифіковані.

Про це, як повідомляє прес-служба Президента України, заявив заступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації Святослав Олійник на засіданні Координаційного центру допомоги потерпілим у зоні АТО, присвяченій координації зусиль всіх відомств для прискорення процесу ідентифікації загиблих і пошуку зниклих безвісти в зоні бойових дій.

За його словами, ця проблема потребує негайного вирішення.

У свою чергу головуючий на засіданні радник Президента Ольга Богомолець пообіцяла зробити все необхідне, щоб родичам військовослужбовців, зниклих або загиблих у зоні АТО, надати допомогу в пошуку своїх рідних та близьких і прискорити процес ідентифікації, встановлення місцеперебування останків і поховання з військовими почестями всіх українських героїв.

За результатами робочої наради Координаційного центру прийнято рішення про створення єдиної бази даних ДНК-експертиз, за яку відповідатиме МВС України, що дозволить значно прискорити пошук і гарантувати родичам загиблих безкоштовне проведення ДНК-експертиз, яке буде профінансовано за рахунок держави.

У прес-службі зазначили, що за результатами обговорення напрацьований алгоритм дій, який найближчим часом буде оприлюднено всім міністерствам і відомствам, що задіяні в процесі розслідування трагедій у зоні АТО, органів досудового слідства, волонтерських організацій, які шукають загиблих і зниклих безвісти.

Нагадаємо, в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) заявили, що за час проведення антитерористичної операції на сході України загинула, станом на 11 вересня, щонайменше 3171 людина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом