Концепція створення гральної зони в Криму буде готова до кінця цього року, а вже у 2015 році почнеться безпосередня реалізація інвестпроекту, заявив самопроголошений в.о. голови анексованого Криму Сергій Аксьонов.

«У 2015 році ми повинні розпочати реалізацію проекту, концепція гральної зони буде затверджена до кінця року. Ми вивчаємо зараз думки експертів, які в різний час займалися створенням гральних зон у різних частинах світу і, звичайно, намагаємося цей передовий досвід адаптувати на території Республіки Крим», - сказав Аксьонов.

За його словами, нині готується техніко-економічне обґрунтування, яке буде виставлене на громадські слухання і обговорення, пише «Прайм».

«Сьогодні є певна специфіка з погляду запровадження санкцій, охочих пограти багато, але переважно це - іноземці. Упевнений, ми зможемо створити такі умови, щоб їм було комфортно на території Криму», - зазначив він.

Раніше Аксьонов заявляв, що очікуваний обсяг інвестицій в будівництво гральної зони у Криму оцінюють в суму від $100 млн до $1 млрд. Планується, що зона розміститься на території Великої Ялти.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що включає анексовану Республіку Крим в перелік регіонів, на територіях яких дозволяється створення гральних зон. Відповідний указ опублікований на офіційному порталі правової інформації 23 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42