Співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області затримали 43-річного «мінера», який протягом години встиг «замінувати» обласний військовий комісаріат та Чернігівський міський відділ внутрішніх справ.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС в Чернігівській області.

Згідно з повідомленням, увечері 20 вересня в чергову частину надійшло повідомлення від чергового обласного військкомату, що на стаціонарний телефон установи надійшов дзвінок від невідомого, який повідомив про мінування комісаріату. В ході обстеження місця події та прилеглої території правоохоронцями вибухонебезпечних пристроїв виявлено не було, інформація про замінування не підтвердилася.

За даними міліції, незабаром надійшло аналогічне повідомлення про мінування приміщення Чернігівського міського відділу УМВС. Після перевірки оперативними та комунальними службами вибухових пристроїв виявлено не було.

«Із застосуванням технічних засобів оперативники протягом кількох годин не лише встановили особу «мінера», але й затримали його. Ним виявився 43-річний житель обласного центру, який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, телефонував і повідомив про замінування», - йдеться в повідомленні.

За цими фактами порушено кримінальні провадження за ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. На сьогодні правоохоронці перевіряють на причетність цього «мінера» до подібних мінувань. Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36