Підготовка Донецької області до опалювального сезону ускладнена тим, що в низці районів серйозно пошкоджений водопровід. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу перед розширеним засіданням Кабінету Міністрів заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута.

«У нас проблема є в західній частині області, де повністю зруйнований водопровід, і ми зараз будемо це питання порушувати перед Кабміном», - сказав він.

За словами Тарути, на сьогодні 400 тисяч мешканців Донецької області залишаються без води.

«Звісно, ми не зможемо забезпечити запуск опалювальної системи, якщо не дамо воду. Це дві розбиті ділянки в районі Горлівки, а ми зараз опрацьовуємо альтернативний варіант щодо водопроводу з Карлівського водосховища. Бюджет для відновлення становить близько 30 млн грн», - зазначив він.

При цьому, за словами голови обладміністрації, для відновлення водопостачання самої Горлівки знадобиться ще більша сума - 190 млн грн.

Також Тарута уточнив, що найскладніша ситуація склалася в Красноармійську, Добропіллі, Куратові, Селидовому та в інших населених пунктах, які знаходяться на захід від Донецька.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом