У Кіровській області 122 людини отруїлися невідомою психоактивною речовиною, повідомила прес-секретар регіонального департаменту охорони здоров'я Ольга Вагіна.

Напередодні повідомлялося про 99 постраждалих, з них 42 людини, у тому числі 12 підлітків, були госпіталізовані.

За минулу ніч бригади медиків швидкої допомоги надали допомогу ще 23 постраждалим. 13 осіб були госпіталізовані, 10 постраждалим медичну допомогу надали на місці. У лікарнях Кірова зараз знаходяться 55 постраждалих, стан 4 з них лікарі оцінюють як важкий.

Постраждалі почали надходити до лікарні Кірова в минулі вихідні, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Медики зафіксували за цей час 3 летальні випадки. Як повідомила журналістам головний лікар регіонального наркологічного диспансеру Олена Томініна, по кожному з летальних випадків проводиться експертиза. За попередніми даними, молоді люди перед смертю вживали психоактивні речовини.

Відзначається, що під виглядом «курильної суміші» наркоторговці поширили в Кірові і районах області новий вид психоактивної речовини. «Ця речовина не внесена до переліку заборонених, але має сильну наркотичну дію на організм людини. Зараз регіональне управління ФСКН домагається визнання її аналогом наркотику»,— заявив заступник начальника регіонального управління ФСКН Володимир Марков. За його словами, встановлюється канал постачання речовини в Кіровську область.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом