На сьогодні у Києві відкрито понад 7300 вакансій, однак переселенці з Криму і східних регіонів України не поспішають офіційно працевлаштовуватися. Про це під час робочої наради з питань працевлаштування тимчасових переселенців, що відбулася у Департаменті промисловості і розвитку підприємництва КМДА, повідомили представники Київського міського центру зайнятості.

Як зазначає прес-служба КМДА, кількість вакансій змінюється щодня.

«За даними районних адміністрацій, на промислових підприємствах налічується понад 370 вакансій, більше затребувані фахівці в держструктури — 3200 вакансій із заробітною платою близько 4000 грн, робітники — 3000 вакансій, середня зарплата — 3000 грн, без кваліфікації — майже 1000 вакансій з можливою оплатою майже 2000 грн»,— сказав директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва міськадміністрації Максим Кузьменко.

Він запевнив, що можливість знайти роботу в Києві є.

«Інша справа, що більшість приїжджих не поспішає офіційно працевлаштовуватися — у когось є на що жити, хтось вірить, що вже скоро повернеться додому — існує безліч причин, чому люди не працюють, і це їхнє право».

За даними КМДА, одна з нових пропозицій — робота на ринках.

«На столичних ринках налічується достатньо вільних торгових місць,— сказав Кузьменко.— Люди, які були підприємцями, займалися торгівлею, зможуть продовжити свою роботу тут».

За офіційними даними Київського міського центру зайнятості, з часу окупації Криму і військових дій на сході країни в столичні ЦЗ звернулося 3122 людини (Крим і Севастополь - 598 осіб, Донецька область - и1234, Луганська - 1290).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом