Українські прикордонники, митники та представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не оглядали машини третього гуманітарного конвою Російської Федерації для Донбасу, заявив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко.

«Що стосується третього конвою... Наші прикордонники і митники чекали в одному пункті пропуску, а конвой пройшов через інший пункт пропуску... Ні українські прикордонники, ні митники, ні представники міжнародного Червоного Хреста не мали можливості провести всі необхідні процедури»,— заявив Москаленко.

Він також нагадав, що групі українських прикордонників і митників вдалося перевірити лише 34 вантажівки з першого російського гуманітарного конвою.

«Після цього наші прикордонники і митники були заблоковані російською стороною, і інша частина автомобілів пройшла без будь-якого українського контролю», зазначив Москаленко.

За його словами, «до другого гуманітарного конвою українських представників взагалі не пустили... як і представників Міжнародного комітету Червоного Хреста», повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на телеканал ICTV.

Як раніше повідомляв ForUm, вся колона, що доставляла російську гуманітарну допомогу для жителів Донбасу, в ніч на неділю, 21 вересня, повернулася на територію Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28