Контррозвідка Служби безпеки України в Маріуполі спільно з підрозділами МВС та Нацгвардії затримала членів диверсійної групи незаконного воєнізованого формування «Восток», які планували скоїти терористичні акти в місті.

За даними прес-центру СБУ, 21 вересня затримано чотирьох членів НЗФ - ватажка на прізвисько Лис, та його поплічники - мешканці Маріуполя.

«Всі вони мають досвід бойових дій і брали безпосередню участь у збройних нападах на адмінбудівлі в Маріуполі у травні поточного року. Також відомо про причетність зловмисників до вбивств підприємців», - заявили у відомстві.

Як встановили в СБУ, готуючи теракти, члени угруповання виїжджали в штаб ДНР у Донецьку, де отримали зброю, вибухівку і докладні інструкції.

У затриманих вилучено топографічні мапи Маріуполя з позначками адмінбудівель, звіт групи про готовність до диверсій, ручні гранатомети РПГ-26, снайперську гвинтівку нового зразка російського виробництва, 7 автоматів Калашникова зі спорядженими магазинами, гранати РГД-5, велику кількість світлошумових гранат, сигнальних ракет, радіостанції.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України, здійснюються оперативні та слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом