У зв'язку із заявами Києва про намір побудувати загороджувальну стіну на українсько-російському кордоні Москва подібних заходів не планує, заявив спецпредставник президента Російської Федерації з демаркації та делімітації кордонів Росії із державами СНД Ігор Братчиков.

«Це питання, мабуть, до українських колег, яким чином і для чого вони збираються здійснювати ті чи інші заходи. Російська сторона таких заходів зі свого боку не планує», - сказав Братчиков.

Він підкреслив, що «у нас з Україною немає проблеми щодо кордонів, кордон повністю делімітований, кожна сторона чітко на карті представляє, де проходить кордон Росії та України».

За словами Братчикова, Росія має намір проводити делімітацію кордонів з Україною в рамках міжнародного права, щоб знайти найбільш прийнятні рішення для обох сторін.

«Будь-які прикордонні питання - вони завжди найбільш болісні. Тому завдання переговірників знайти ті рішення, які дозволили би співіснувати, а не зводити паркан, який закриє сонце вам чи вашому сусідові», - сказав він.

«Ми будемо спиратися на міжнародне право і на ті положення, які в міжнародному праві існують. Стосовно Керченської протоки не бачу питань. Питання будуть виникати щодо кордону Російської Федерації та України стосовно Азовського і Чорного морів, для цього є відповідні міжнародні положення, на які ми будемо спиратися», - зазначив він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У той же час дипломат підкреслив, що кордон приєднаного Криму змінюватися не буде. «Крим є частиною Російської Федерації, це питання закрите, ми маємо відповідний кордон у Криму», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, на початку вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок будівництва споруджень на кордоні з Росією в рамках анонсованого прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком проекту «Стіна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28