Практичні підсумки останнього візиту Петра Порошенка в США свідчать про те, що заокеанська наддержава не бажає, щоб через Україну американці були втягнуті в міжнародний воєнний конфлікт. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

«Фактична відмова у наданні військової допомоги та статусу партнера США поза блоком НАТО означає, що, по-перше, американці не хочуть воювати з Росією через Україну, а по-друге, це свідчить про те, що європейські члени НАТО досі не усвідомлюють, що вони також стоять на порозі глобальної війни, а даремно», - заявив експерт.

За словами Бадрака, сьогодні російське керівництво зайняте ретельним і різноплановим зондуванням того, наскільки далеко може зайти РФ у планах з розширенню свого впливу і навіть території. «Як бачимо, Росії дозволяють дуже багато. Більш того, якщо Путін стане повноправним учасником майбутнього саміту G20 («Великої двадцятки»), це буде означати, що світової ізоляції президента Росії не відбулося», - вважає Бадрак.

У той же час, на думку експерта, такий розвиток ситуації позбавляє ілюзій українське керівництво на практичну військово-технічну допомогу з боку світового співтовариства, і дозволяє зробити єдино правильний висновок: якщо Україна не кине зараз всі сили на відновлення власної обороноздатності, країна може взагалі припинити своє існування.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24